Peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden (1-4 jaar)

Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 1-4 jaar.

 

Je peuter wordt baas over zijn eigen lijf. Zijn zelfbewustzijn groeit. Hij leert dat hij dingen kan beïnvloeden en ontdekt dat hij zelf de regie heeft over eten, slapen, poepen en plassen. Hij laat zich hierin niet dwingen. Hij is op zoek naar autonomie, oftewel “zelf doen”.  Je peuter kan kieskeurig worden en hij ontdekt steeds meer over zichzelf. Op deze manier kan hij veranderen in een moeilijke eter of lastige slaper.

Je bent niet de enige ouder bij wie soms een gevoel van machteloosheid of frustratie ontstaat als je peuter maar niet wil slapen of eten. Dat is heel normaal.

 

In de themabijeenkomst “peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden” komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:
 

   - Waarom wil mijn kind niet eten? Vraag jij jezelf dat ook wel eens af?

   - Hoe kun jij je kind helpen zelf te leren inslapen of doorslapen?

   - Zindelijk worden, hoe pak jij dit aan?

 

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

 

U kunt deze bijeenkomst ook boeken met slechts één of specifieke onderwerpen behorend bij deze ontwikkelingsfase. Vermeld dit dan op het aanvraagformulier bij de opmerkingen of mail ons voor vragen. Dan nemen wij contact met u op.

 

kosten gratis
duur 2:00 uur